Viemärin puhdistus voi säästää kalliilta remontilta

Oikein ja ajoissa tehty viemärin puhdistus poistaa ja ehkäisee tukokset pidentäen viemärin käyttöikää – ja voi säästää kalliilta remontilta. Poistamme lian ja rasvan tehokkaasti, mutta hellävaraisesti ilman mekaanista rasitusta. Puhdistamme viemärit Uudellamaalla (mm. Helsinki, Espoo, Vantaa), Pirkanmaalla (mm. Tampere) ja Varsinais-Suomessa (mm. Turku).

Soita ja kysy lisää!

Viemärin puhdistus painehuuhtelulla

Kuluneet viemäriputket, lisääntynyt rasvan ja öljyn käyttö sekä nykyiset vähäenergiset tiskikoneet edesauttavat viemäritukoksia. Toteutamme viemärien puhdistukset painehuuhtelun avulla, joka on ylivoimaisesti tehokkain viemäreiden puhdistusmenetelmä. Vesipaine optimoidaan aina viemäriputkien materiaalin mukaan. Tarvittaessa voidaan käyttää lisäksi harjausta.

Kotivakuutus ei korvaa laiminlyötyä viemärihuoltoa

Pulputtava pesuallas tai tulviva viemäri voi aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen vahingot, jota vakuutusyhtiösi ei välttämättä korvaa. Kun autamme sinua ajoissa, vältätte kalliit vahingot ja lisäämme putkistosi toimintaikää.

Viemärin puhdistus

Miksi Kodin Viemäripalvelu?

  • Viemäriongelmat ovat erikoisalaamme
  • Palvelumme on räätälöity kotitalouksille
  • Olemme tehokas – ja silti edullinen
  • Tiedät hinnan heti

Asiakkaitamme

Tukkeutuneen viemärin puhdistus

Viemärilinjat tulee pestä ja puhdistaa säännöllisesti. Normaalisti viemärien huoltoväli on 10-15 vuotta, mutta tarpeen vaatiessa puhdistusta voidaan tehdä useamminkin. Viemärin puhdistus on ajankohtainen, kun viemäristä tulee pahaa hajua tai sieltä kuuluu outoja ääniä. Ammattilainen kannattaa kutsua ajoissa paikalle ennen kuin vesi tulvii asuntoon ja aiheuttaa suurempia vahinkoja.

Viemärin puhdistus on tärkeää, sillä pohja- ja pystyviemärit rasvoittuvat ja sakkaantuvat käytössä. Hyvin tehdyn puhdistuksen jälkeen viemärilinjat ovat puhtaat ja linjojen virtaus parantuu. Käytämme puhdistukseen tehokkaasti optimoitua vesipainetta, mutta vaikeammissa tapauksissa viemärin puhdistus voidaan tehdä lisäksi harjauksella sekä painehuuhtelulla käyttäen imuautoa.

Näin voit ennaltaehkäistä tukoksia

Hiussiepparin asentaminen. Käsienpesualtaan ritilän ja hajulukon helposti tukkivat hiustupot voidaan poistaa suhteellisen helposti asentamalla käsienpesualtaan ritilään erillinen hiussieppari. Hiussieppari huolehtii siitä, etteivät hiustupot pääse tukkimaan viemäriä. 

Vierasesineen poisto välittömästi. Jos viemäritukoksen on aiheuttanut jokin vierasesine, on viisainta ottaa yhteyttä meihin. Kodin viemäripalvelu poistaa vieraat esineet.

Ruokasooda ja etikka. Kotikonstein viemäriin tulleet tukokset on mahdollista avata käyttämällä tavallista ruokasoodaa yhdessä etikan kanssa. Kun sooda sekoittuu etikan kanssa, syntyy vaahtoa, joka poistaa viemäriputkesta pienet tukokset ja avaa viemärin. 

Lattiakaivon puhdistus. Irrota kaivon kansi esimerkiksi ruuvimeisselin avulla. Poista kaivosta hiukset ja muut roskat. Pese kaivo yleispuhdistusaineella ja huuhtele vedellä. Puhdistuksen helpottamiseksi kaivoihin voi yleensä asentaa roskia keräävän lattiakaivosuodattimen. 

Hajulukon puhdistus. Aseta käsienpesualtaan alle ämpäri, sillä putkesta voi valua likaista vettä. Kierrä hajulukko auki. Käytä putken ja lukon puhdistuksessa apuna putkiharjaa. Kierrä lopuksi hajulukko takaisin paikoilleen. Hanasta kannattaa laskea vettä ja tarkistaa, että lukko on kunnolla kiinni eikä vuoda liitännöistä.

Toimintaohjeet kuinka suojaat vesipisteet ennen puhdistuksen aloitusta

Vesipisteen suojaus, pesuallas

Pesualtaat, 1-altainen – Paino, jonka alla esimerkiksi tiskirätti.

Vesipisteen suojaus

Pesualtaat, 2-altainen – Paino(t), joiden alla esimerkiksi tiskirätti.

Pesuallas – Paino, jonka alla esimerkiksi tiskirätti.
WC-istuin – WC-istuimen ja kannen väliin esimerkiksi pyyhe ja kannen päälle paino.

Lattiakaivo(t) – Paino, jonka alla esimerkiksi tiskirätti.

Ota yhteyttä Kodin Viemäripalveluun

Kulunut putkisto, pieni kaato ja putkikoko, tiukat mutkat sekä korvausilma vaikuttavat viemärin toimintaan. Myös elämisen merkit muodostavat kerrostumaa viemäriin. Pidemmän päälle nämä aiheuttavat tukoksia ja hajuhaittoja. Jos viemäreitä ei puhdisteta säännöllisesti tai ajoissa, voi edessä olla mittava remontti.

Ota meihin yhteyttä ja kerro tilanteestasi. Autamme sinua kaikissa kodin viemäriasioissa!

Valikko