Viemärin puhdistus poistaa ja ehkäisee tukokset

Kuluneet viemäriputket, lisääntynyt rasvan ja öljyn käyttö sekä nykyiset vähäenergiset tiskikoneet edesauttavat viemäritukoksia. Oikein ja ajoissa tehty viemärin puhdistus poistaa ja ehkäisee tukokset pidentäen viemärin käyttöikää. Poistamme, lian ja rasvan tehokkaasti, mutta hellävaraisesti ilman mekaanista rasitusta.

Toteutamme viemärien puhdistukset vesipaineen avulla, joka on ylivoimaisesti tehokkain viemäreiden puhdistusmenetelmä. Vesipaine optimoidaan aina viemäriputkien materiaali huomioiden, jolloin puhdistusteho on vertaansa vailla.

Hyvä tietää! Miksi käytämme viemärin puhdistuksessa vedenpainetta, emmekä harjausta

Me emme harjaa putkia. Syy tähän on yksiselitteinen – Harjaus vaurioittaa hyvin todennäköisesti sileää muoviputken pintaa ja näin ollen putken kitkakerroin kasvaa, eikä kiintoaine enää kulje normaalisti virtaavan veden mukana. Tämä aiheuttaa viemäritukoksia. Putkessa oleva lika toimii hiovana väliaineena ja vaurioittaa sileää muoviputken pintaa huolimatta harjan pehmeydestä.

Viemärin puhdistus Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere

Puhdistamme viemärit Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Soita: 050 3484 222

Viemärin puhdistus hellävaraisesti, mutta tehosta tinkimättä

Teemme viemäreiden puhdistukset vesipaineella, jolloin ei synny mekaanista rasitusta lian irrottamiseen. Mekaaniset puhdistusmenetelmät saattaa aiheuttaa liiallista rasitusta erityisesti vanhoille putkistoille. Vesipaineella voidaan työ tehdä siistimmin ja turvallisemmin. Viemärin puhdistus ei haittaa normaalia asumista.

Vesipaineella saadaan säädettyä putkelle parhaiten sopiva paine ja puhdistusteho. Vaikka puhdistus on hellävarainen putkille, on se äärimmäisen tehokas juurikin säädettävyytensä ansiosta. Usein luullaan, että mekaaninen puhdistus on vesipainetta tehokkaampi. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä riittävästi painetta lisäämällä, vedellä pystytään leikkaamaan vaikka metallia.

Kotivakuutus ei korvaa laiminlyötyä viemärihuoltoa

Pulputtava pesuallas tai tulviva viemäri voi aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen vahingot, jota vakuutusyhtiösi ei välttämättä korvaa. Kun autamme sinua ajoissa, vältätte kalliit vahingot ja lisäämme putkistosi toimintaikää.

Viemäriin päätyy elämisen mukana ylimääräistä ainesta

Kulunut putkisto, pieni kaato ja putkikoko, tiukat mutkat sekä korvausilma vaikuttavat viemärin toimintaan. Elämisen merkit, kuten rasva, ruoste, kalkki- ja virtsakivisaostuma, paperi, kahvinporo, hiukset, saippuajäämät sekä ruoanlaitossa syntyvä liete ja ruoanpalat muodostavat kerrostumaa viemäriin. Pidemmän päälle nämä aiheuttavat tukoksia ja hajuhaittoja.

Puhdistamme putket aina 30mm-400mm saakka.

Viemärin puhdistus

Miksi Kodin Viemäripalvelu?

  • Viemäriongelmat ovat erikoisalaamme
  • Palvelumme on räätälöity kotitalouksille
  • Olemme tehokas – ja silti edullinen
  • Tiedät hinnan heti

Asiakkaitamme

Tukkeutuneen viemärin puhdistus

Viemäreiden tukkeutuminen aiheuttaa hajuhaittoja ja pahimmassa tapauksessa tukkeutuminen voi johtaa vesivahinkoon. Viemärilinjat tuleekin pestä ja puhdistaa säännöllisesti.  Viemärin puhdistus on tärkeää, sillä pohja- ja pystyviemärit rasvoittuvat ja sakkaantuvat käytössä. Muun muassa keittiön lavuaarilta ja astianpesukoneelta poistuva likainen ja rasvainen jätevesi sekä kylpyhuoneista viemäreihin kertyvät hiukset, pesuaineet ja esimerkiksi hiekka tukkivat viemäristön. Tehokkaan ja hyvin tehdyn puhdistuksen jälkeen viemärilinjat ovat puhtaat ja linjojen virtaus parantuu. Tämä ennaltaehkäisee myös uusia tukoksia.

Käsienpesualtaan ritilän ja hajulukon helposti tukkivat hiustupot voidaan puolestaan poistaa suhteellisen helposti asentamalla käsienpesualtaan ritilään erillinen hiussieppari. Hiussieppari huolehtii siitä, etteivät hiustupot pääse tukkimaan viemäriä. Jos viemärin tukoksen on aiheuttanut jokin vierasesine, on viisainta ottaa yhteyttä putkimieheen. Kerrostaloissa ja rivitaloissa asukkaan kannattaa puolestaan ottaa yhteyttä isännöitsijään tai huoltoyhtiöön. Tarpeen vaatiessa huoltoyhtiö kutsuu Kodin viemäripalvelun poistamaan vierasesineen.

Kotikonstein viemäriin tulleet tukokset on mahdollista avata käyttämällä tavallista ruokasoodaa yhdessä etikan kanssa. Kun sooda sekoittuu etikan kanssa, syntyy vaahtoa, joka poistaa viemäriputkesta pienet tukokset ja avaa viemärin. Markkinoilla on tarjolla myös erilaisia nestemäisiä tai raemuotoisia viemärinavaajia. Tällaisten viemäriavaajien käyttöohjeita ja suosituksia on noudatettava. Näin suoritettava viemärin avaus tehoaa melko hyvin orgaanisten aineiden aiheuttamiin tukoksiin. Tällaisia tukoksen aiheuttajia voivat olla esimerkiksi hiustupot, ruoantähteet tai vaikkapa WC-paperi. Kotikonstein ei kuitenkaan ole mahdollista avata pahempia ja vaikeimpia tukoksia.

Ammattilaisten tekemä viemärin avaus tapahtuu yleisesti hellävaraisesti vesipaineella ilman mekaanista rasitusta ja avattu viemärilinja huuhdellaan erillisellä, pyörivällä huuhtelusuuttimella. Viemärin vesipaineavaus on hellävarainen keino saada viemäri avattua tehokkaasti. Näin viemärin avaus onnistuu perinteisiä keinoja helpommin, nopeammin ja tehokkaammin. Vaikeammissa tapauksissa viemärin puhdistus voidaan tehdä painehuuhtelulla käyttäen imuautoa, jonka tehokkaalla paineletkulla putket saadaan puhdistettua.

Säännöllisesti ja oikeaan aikaan tehty viemärin puhdistus poistaa kertyneen lian ja ennaltaehkäisee tukoksien sekä muiden viemäriongelmien syntyä. Viemärin pesu myös tehostaa viemärin toimintaa. Ennaltaehkäisevällä puhdistuksella pidennetään viemäriputkiston ikää ja säästytään tukkeutumisongelmilta. Normaalisti viemärien huoltoväli on 10-15 vuotta, mutta tarpeen vaatiessa puhdistusta voidaan tehdä useamminkin. Viemärin puhdistus on ajankohtainen, kun viemäristä tulee pahaa hajua tai sieltä saattaa kuulua outoja ääniä. Ammattilainen kannattaa kutsua ajoissa paikalle ennen kuin vesi tulvii asuntoon ja aiheuttaa suurempia vahinkoja.

Lattiakaivon puhdistus

Aloita lattiakaivon puhdistus irrottamalla ensin kaivon kansi. Kannen saa helposti irti ruuvimeisselin avulla. Poista kaivosta hiukset ja muut roskat. Pese kaivo yleispuhdistusaineella ja huuhtele vedellä. Puhdistuksen helpottamiseksi kaivoihin voi yleensä asentaa roskia keräävän lattiakaivosuodattimen. Käsienpesualtaassa viemäriputkeen kiinnitettävä hiussieppari estää hiusten aiheuttamia tukoksia.

Hajulukon puhdistus

Aseta käsienpesualtaan alle ämpäri, sillä putkesta voi valua likaista vettä. Kierrä hajulukko auki. Käytä putken ja lukon puhdistuksessa apuna putkiharjaa. Kierrä lopuksi hajulukko takaisin paikoilleen. Hanasta kannattaa laskea vettä ja tarkistaa, että lukko on kunnolla kiinni eikä vuoda liitännöistä.

Toimintaohjeet kuinka suojaat vesipisteet ennen puhdistuksen aloitusta

Vesipisteen suojaus, pesuallas

Pesualtaat, 1-altainen – Paino, jonka alla esimerkiksi tiskirätti.

Vesipisteen suojaus

Pesualtaat, 2-altainen – Paino(t), joiden alla esimerkiksi tiskirätti.

Pesuallas – Paino, jonka alla esimerkiksi tiskirätti.
WC-istuin – WC-istuimen ja kannen väliin esimerkiksi pyyhe ja kannen päälle paino.

Lattiakaivo(t) – Paino, jonka alla esimerkiksi tiskirätti.

Valikko