Viemärin kuvaus tuo säästöjä

Ennen kallista viemärisaneerausta, salaojaremonttia tai muuta suurempaa korjausoperaatiota kannattaa viemärin kunto tarkistuttaa puolueettomalla toimijalla. Meiltä viemärin kuvaus 100 % puolueettomasti, ilman urakointikytkyä.

Soita ja varaa aika!

Viemärin kuvaus varmistaa, ettet maksa turhasta

Viemärin kuvaus paljastaa tukokset, vuodot, halkeamat, sortumat, juuristot ja muut ongelmat ilman putken esille kaivamista. Kuvaus on edullinen tapa selvittää toistuvien viemäriongelmien syy tai viemäreiden yleinen kunto. Tämä kannattaa tehdä ennen viemärisaneerausta tai muuta isompaa remonttia, jotta selviää, onko isommalle urakalle tarvetta.

Meiltä viemärikuvaus sekä uudisrakennuskohteisiin että vanhempiin kiinteistöihin. Toimialuettamme ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere ja Turku seutukuntineen, eli voit tilata viemärin kuvauksen ammattilaisemme palvelemaan kaikkialla Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Onko viemärisi jatkuvasti tukossa?

Usein syynä voivat olla roudan tai rakenteiden liikkeen aiheuttamat virtausongelmat, kulumat putkistossa tai muut rakenteelliset muutokset. Viemärin kuvauksen avulla on helppo selvittää, mikä tilanne putkessa on ja miten ongelmaa kannattaa lähteä ratkomaan. 

Mikäli putkistossa havaitaan vika, voidaan se paikantaa tarkasti paikannuslaitteella ja kamerassa olevan sondin avulla. Paikannus voidaan tehdä tarkasti jopa useiden metrien syvyydestä.

Uudisrakentamistyön kohteessa suosittelemme putkiston laadunvarmistusta ennen valutöitä. Olemme havainneet muun muassa notkoja, muodonmuutoksia, vieraita esineitä, irti olevia tiivisteitä ja sisääntyöntyviä liittymiä.

Milloin viemärin kuvaus kannattaa tehdä?

Viemärin kuvaus kannattaa tehdä tasaisin väliajoin, jotta putkiston kunto ja mahdolliset ongelmat saadaan helposti selville, ennen kuin vahinko tapahtuu. Kuntotarkastus on hyvä tehdä vähintään 10 vuoden välein tai esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Viemäri on usein tukossa
 • Epäilet putkiston kuntoa
 • Haluat luotettavan tiedon putkiremontin tarpeellisuudesta
 • Haluat tarkistuttaa uudiskohteen viemärit ennen valutöitä
 • Putkiston laadunvarmistus uudessa tai vanhassa kohteessa

Kodin viemäripalvelu kertoo Pirkanmaan Omakiinteistö-lehdessä miksi puolueeton viemärin kuvaus on tärkeää ja voi säästää tuhansia euroja.

Klikkaa kuvaa.

Asiakkaitamme

Prosessin eteneminen

 1. Toteutamme viemärin kuvauksen 100 % puolueettomasti ja sovitussa aikataulussa. Vanhemmissa kohteissa putket puhdistetaan ennen kuvausta, jotta videotallenne on mahdollisimman tarkka ja luotettava. Video ja raportti jäävät asiakkaalle.
 2. Jos viemäriputkien kuvauksessa ei ilmene vikoja, seuraava tarkastus on 10 vuoden kuluttua. Uusi viemärintarkastus kannattaa toteuttaa kuitenkin aiemmin jos vikoja ilmenee. Meidän päämäärämme ei ole rahastaa asiakasta turhilla jatkotöillä.
 3. Jos vikoja löytyy, ohjaamme asiakkaamme ottamaan yhteyttä puolueettomaan KVV (Kiinteistön vesi- ja viemärilaitteiston) -työnjohtajaan. Asiakas valitsee itse työnjohtajan, mutta voimme auttaa etsinnässä. 
 4. Toimittamamme materiaalin pohjalta KVV-vastaava voi tehdä oman arvion vikojen vakavuudesta ja mahdolliset ehdotukset jatkotoimenpiteistä.
 5. KVV-vastaava auttaa tarvittaessa urakoitsijoiden etsimisessä, urakkasopimuksen ja tarjouksen laadinnassa, urakan toteutumisessa sekä mahdollisisten epäkohtien ratkaisussa.
 6. Ennen urakan hyväksymistä urakoitsija järjestää puolueettoman laadunvarmistuksen (viemäriputkien kuvaus) asiantuntijalla, joka toimittaa kuvausraportin urakasta suoraan asiakkaalle. 
Viemärin kuvaus

Kuinka varmistamme riippumattomuuden?

Olemme puolueeton toimija eli emme pyri omien palveluidemme jatkomyyntiin viemärin kuvauksen yhteydessä. Konsultoimme suoraan asiakasta ja asiakas tekee itse päätökset esimerkiksi työnjohtajan ja urakoitsijan suhteen.  

KVV-työnjohtaja valvoo, että LVI-työt tehdään määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Hän on vastuussa hyväksymistään töistä. 

Mikä merkitys laadunvarmistuksella on?

Laadunvarmistus liittyy sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Uudiskohteissa viemärin kuvauksen avulla voidaan varmistaa, että putkisto on alunperin tehty asianmukaisesti ja se on käyttöönottovalmis. Saneerauskohteessa esimerkiksi kalliin viemäri- tai salaojaremontin jälkeen kannattaa työn laatu tarkastuttaa aina puolueettomalla toimijalla, jotta ongelmia ei pääse ilmenemään jälkikäteen.

Miksi Kodin Viemäripalvelu?

Viemäriongelmat ovat erikoisalaamme
Palvelumme on räätälöity kiinteistöille
Olemme tehokas – ja silti edullinen
Tiedät hinnan heti

Soita meille ja tilaa viemärikuvaus!

Valikko