Viemäri tukossa? Meiltä viemärin avaus onnistuu!

Meidän kauttamme viemärin avaus nopeasti ja ammattitaidolla! Meillä viemärin avaus sisältää aina myös huuhtelun.

Toiminta-alueemme on koko Uusimaa ja Pirkanmaa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere…). Ota yhteyttä!

Saavumme jopa tunnin sisällä soitosta tekemään viemärin avauksen. Näin säästät aikaa ja vältät vesivahingon.
Avaamme tukkeutuneet viemärit, WC-istuimet, lavuaarit ja lattiakaivot.

Akuutti viemärin avaus? Ei hätää, soita meille ja saavumme paikalle!

1. Ota yhteys puhelimitse ja anna kuvaus ongelmasta

Ota meihin yhteys puhelimitse soittamalla numeroon 050 3484 222.

2. Annamme hinta-arvion ja sovimme viemärin avauksesta

Kerro ongelmasta tarkemmin, niin annamme hinta-arvion ja sovimme viemärin avauksesta. Jos tilanne on akuutti, annamme tarvittaessa ohjeita vahinkojen ehkäisemiseksi.

3. Voit olla huoleti, apu on jo tulossa!

Lähdemme matkaan viipymättä ja avaamme viemärin. Olemme varmoja, että olet tyytyväinen palveluumme.

Miksi Kodin Viemäripalvelu on sinulle hyvä valinta?

null

Asiakkaan kuunteleminen ja ymmärtäminen. Kyky nähdä tilanne asiakkaan näkökulmasta. Oikea kalusto heti paikalle tuo tehokkuutta ja nopeaa palvelua.

null

Asiakkaan tarpeen ratkaiseminen. Alan parhaat ammattilaiset toteuttavat asiakkaan tarpeen lujalla ammattitaidolla ja modernilla kalustolla, joka tuo huolettomuutta ja säästöä.

null

Onnistuneen asiakaskokemuksen luonti. Olemalla lähellä asiakastamme, asiakkaan puheluun vastaa ammattilainen, ei keskus. Viemäriongelmien ratkaisu on ydintoimintaamme.

Viemärinavauksen ammattilainen palveluksessanne — yli 5000 viemärinavauksen kokemuksella!

Vessanpönttö tukossa? Viemäri haisee? Lattiakaivo tukossa? Lavuaari ei vedä?

Kalustomme on tarkoitettu kiinteistöjen viemäreiden avaukseen, jonka ansiosta saamme tehtyä viemärin avauksen nopeasti ja siististi.

Mikäli viemäristä on noussut nestettä sisätiloihin, imemme sisätiloissa olevan veden ensin säiliöön. Viemärin avaus tapahtuu hellävaraisesti vesipaineella ilman mekaanista rasitusta ja huuhtelemme avatun viemärilinjan erillisellä, pyörivällä huuhtelusuuttimella. Viemärin vesipaineavaus on hellävarainen keino saada viemäri avauttua tehokkaasti. Näin viemärin avaus onnistuu perinteisiä keinoja helpommin, nopeammin ja tehokkaammin.

Viemärin avaus pääkaupunkiseudulla: Helsinki, Espoo, Vantaa ja Nurmijärvi

Viemäri tukossa, soita ja kysy lisää meiltä

Viemärin avaus Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere

Onko viemärisi tukossa, vetääkö viemärisi huonosti tai tuleeko viemäristäsi paha haju? Autamme pääsemään viemäri ongelmistasi luotettavasti ja tehokkaasti. Autamme kaikissa viemäriin liittyvissä ongelmissa ja teemme myös viemäreiden kuntotarkastuksia kuvausmenetelmällä.

Useimmiten viemäritukoksen aiheuttaa viallinen putken rakenne eikä sinne kuulumaton esine. Viemäri voi myös tukkiutua ajan saatossa sinne kertyneestä rasvasta ja liasta. Viemärin avaukset on syytä jättää ammattilaisille, jotta viemäri saadaan hyvin puhdistettua, mahdollinen vieras esine poistettua sekä vältytään lisävahingoilta, jotka voivat tulla kalliiksi mm. putkirikon muodossa. Hyvä on huomioida, että kerrostalo- ja rivitaloasukkaan ei automaattisesti tule ryhtyä availemaan viemäreitä, vaan ensin tulee ottaa yhteyttä isännöitsijään tai huoltoyhtiöön ja ilmoittaa tukkiutuneesta viemäristä. Monissa taloyhtiöissä asukkaan ei tule omatoimisesti suorittaa hajulukon puhdistusta suurempia töitä sillä kaikki putkistoon liittyvät työt kuuluvat usein huoltoyhtiölle. Huoltoyhtiö tilaa tarvittaessa viemärin avaukseen ja puhdistukseen erikoistuneen ammattilaisen.

Viemärin avaus

Toimimme seuraavilla paikkakunnilla:

 • Helsinki
 • Espoo
 • Vantaa
 • Nurmijärvi
 • Klaukkala
 • Kirkkonummi
 • Mäntsälä
 • Porvoo
 • Vihti
 • Kauniainen
 • Lohja
 • Hyvinkää
 • Tuusula
 • Järvenpää
 • Kerava
 • Sipoo
 • Tampere
 • Nokia
 • Ylöjärvi
 • Kangasala
 • Lempäälä
 • Pirkkala
 • jne

Tyypillisiä viemäritukoksen oireita ovat lattiakaivon tulviminen, lavuaarin pulputtaminen sekä tukkoinen WC-pönttö. Vesivahinkojen ja likavesitulvien välttämiseksi viemärin avaus tulisi suorittaa pikaisesti. Viemärin avaukset on syytä jättää ammattilaisille, jotta viemäri saadaan hyvin puhdistettua, mahdollinen vieras esine poistettua sekä vältytään lisävahingoilta, jotka voivat tulla kalliiksi mm. putkirikon tai kalusteiden pilaantumisen muodossa.

Valitettavasti tukossa olevaa viemäriä ei voi kuvata ennen avausta, koska jätevesi on sakeaa eikä putkessa silloin näe kamerallakaan. Tästä syystä vaikeammat tukokset tulisi selvittää aina yhdessä viemäreiden avaukseen erikoistuneiden ammattilaisten kanssa. Ammattilaiset kannattaa kutsua apuun myös silloin, kun et omista viemärin avaamiseen tarvittavia työvälineitä tai et ole täysin varma, miten viemäri pitäisi avata.

Vaikka periaatteessa viemäriin ei tulisi päästää nesteiden lisäksi mitään muuta, harvoin kuitenkaan ongelma on asukkaiden tavoissa vaan nimenomaan rakenteissa. Ruoantähteet, hiukset ja irtoroskat eivät toki kuulu viemäriin vaan ne pitäisi heittää roskikseen. Sen sijaan rakenteiden ongelmat kannattaisi välttää jo rakennusvaiheessa kuvaamalla viemärit. Kustannukset voisivat olla jopa vain noin yhden viemärinavauksen hinnan verran.

Pidä huolta putkistoista ennakkoon

Ennakoitavat putkistojen huuhtelutyöt ja viemärin avaus kuuluvat keskeisesti putkistojen ylläpitoon ja huoltoon. Toimenpiteiden tarkoituksena on varmistaa putkistojen toimivuus ja ehkäistä mahdollisten tukosten aiheuttamat haitat. Viemärin avaukset suoritetaan yleensä tilanteessa, jossa viemäri on päässyt tukkeutumaan. Jotta avauksen tarvetta voidaan vähentää ja putkiston toimintavarmuutta lisätä, tulee putkistoja huuhdella muutaman vuoden välein. Tämä on paras tapa välttyä viemärissä olevien tukosten aiheuttamilta vahingoilta. Jos viemärien tukoksia joutuu avaamaan usein, viemärikuvaus on yksi tapa tarkistaa viemäreiden kunto. Viemärikuvauksella voidaan siten löytää putkistossa esiintyvät vauriot. Tarjoamme käyttöösi monipuoliset ja kattavat palvelut, joiden ansiosta esimerkiksi viemärien avaukset ja tutkimukset onnistuvat lyhyelläkin varoitusajalla.

Asiakkaitamme

.

Miksi Kodin Viemäripalvelu on sinulle hyvä valinta?

Viemäriongelmat ovat erikoisalaamme

 

Miksi Kodin Viemäripalvelu on sinulle hyvä valinta?

Nopea ja tehokas palvelu

Miksi Kodin Viemäripalvelu on sinulle hyvä valinta?

Selkeä hinnoittelu

Miksi Kodin Viemäripalvelu on sinulle hyvä valinta?

Autamme jopa tunnin sisällä soitosta

4 keinoa, jolla pidät viemärin puhtaana

Tuntuuko siltä että viemäri ei vedä?

Perinteisiä viemäritukosten oireiluja ovat hidas valuma altaassa ja viemärin hajuhaitat; keittiön tai vessan viemäri ei siis vedä kunnolla. Ammattilaisen näkökulmasta viemärin avausta helpommin homman voisi hoitaa ehkäisemällä tukokset.

Suurin osa tukoksista johtuu vierasaineesta viemärissä, mutta viemärin avauksen tarpeellisuuteen vaikuttaa myös putkien kunto. Viemäriongelmien ehkäisy on helppoa, mutta kun tukoksia syntyy, kannattaa putket avata kunnon välineillä, jotta samaa operaatiota ei joudu tekemään parin viikon päästä uudestaan. Jotta tulevaisuuden viemäritukoksilta vältyttäisiin, tulee ensisijaisesti kiinnittää huomiota siihen, mitä altaista tai pöntöstä huuhtoutuu. Viemärin avaus kotikonstein ei usein poista koko ongelmaa, ja ilman ammattilaisen apua on viemäriputken tukosta vaikea paikantaa. Tämän lisäksi kaupasta saatavat kemikaalit kuluttavat viemäriputkistoa ja ovat haitallisia ympäristölle ja käyttäjälle. Käytämme itse viemärin avaukseen vesipainetta, joka aukaisee viemärin kokonaan.

Listasimme alle neljä keinoa, jolla viemäri pysyy paremmin auki tulevaisuudessa.

1. Katso mitä viemäriin päätyy.

Paras tapa ehkäistä viemäritukosten syntymistä on se kaikkein helpoin. Keittiörasvat, kahvinpurut, hiukset ja saippuajäte ovat viemärin pahimpia vihollisia. Kuitenkin ihmisten tavallisessa arjessa ei välttämättä tule ajatelleeksi, mitä kaikkea omaan viemäriin laittaa. Kun viemärin avaus tehdään, keittiötukosten syynä on usein vuosien varrella putkiin kertynyt kovettunut rasva, joka kertyy viemärin putkien seinälle, heikentäen veden läpipääsyä. Viemäriin kulkeutuvat ruoantähteet kertyvät rasvaisen putken tukokseen, joka tukkii koko viemärin. WC-tukoksissa pyykistä tullut jätevesi saattaa tehdä tukoksen esimerkiksi vessanpönttöön laitettujen roskien, hiusten ja muun ei-toivottavan jätteen kanssa. Pidä siis huolta että keittiön viemärisiivilät ovat kunnossa eikä ruoantähteitä pääse viemäriin. Paistorasvojen ja öljyn paikka ei ole viemärissä, vaan imeytettynä esim. sanomalehtipaperiin ja biojätteeseen. Vessan puolella tärkeää on pitää huoli, että roskat päätyvät roskikseen, ylimääräisistä asioista WC-pönttöön tulee laittaa vain paperia. Myöskään esimerkiksi lääkejätteet tai maalit eivät kuulu viemäriin. Useat paikkakunnat tarjoavat vaarallisten jätteiden kierrätyspaikkoja.

2. Tee-se-itse

Viemärin valuma hidastuu eri putkistoissa eri syistä, joten niiden hoitamiseen tarvitaan erilaisia keinoja. Kylpyhuoneen tai vessan viemärin avaukseen voi koittaa tavallisen ruokasuolan ja viinietikan yhdistelmää, jossa putkeen laitetaan teelusikallisen verran suolaa ja desi viinietikkaa. Tunnin päästä putkeen valutetaan mahdollisimman kuumaa vettä.

Keittiön viemärin avaukseen voi yrittää käyttää ruokasoodaa ja viinietikkaa. Laita puoli desiä ruokasoodaa ja puoli desiä viinietikkaa viemäriin, sulje

viemäri tulpalla ja anna vaikuttaa noin viisi minuuttia. Ruokasoodan vaikutuksesta seos saattaa hieman kuplia tai sihistä. Viiden minuutin kuluttua kaada viemäriin noin puoli litraa kuumaa (ei kiehuvaa) vettä. Viinietikka desinfioi ja ruokasooda huuhtelee putkia, jonka avulla viemäri voi aueta ja poistaa hajuhaitat.

Keittiön viemärin tukoksen syynä ovat usein kovettunut rasva.

Keittiön viemärin tukoksen syynä ovat usein kovettunut rasva.

3. Juoksuta hieman lämmintä vettä viemäriin jokaisen käytön jälkeen

Kuuma vesi auttaa tukosten aiheuttajia menemään koko putkiston läpi sen sijaan, että ne jäisivät viemärin solmukohtiin tukkimaan viemäriä.

4. Kuvauta viemärisi säännöllisesti.

Viemärin kunnosta ei voi päällisin puolin päätellä juuri mitään. Viemärikuvaus on hyvä ja edullinen tapa tarkastaa toistuvan viemäritukoksen syy ja viemärien yleinen kunto. Myös putkisto kuluu tavallisessa käytössä vuosien varrella, ja kallista vesivahinkoa parempi vaihtoehto on pitää huolta viemärin kunnosta jatkuvasti. Tästä saatava taloudellinen hyöty voi olla tuhansia euroja.

Jos putket ovat jatkuvasti tukossa etkä saa viemäriä avattua itse, soita meille. Teemme viemärin avauksen hellävaraisesti vesipaineella, jonka jälkeen huuhtelemme viemärin erillisellä suuttimella. Hoidamme viemärin avaukset ja viemäriongelmat Helsingin, Espoon ja Vantaan seudulla.

Valikko