Putket puhtaiksi!

viemarin-huuhtelu2 Miten helppoa onkaan heittää vanupuikko vessanpönttöön tai antaa veden huuhdella irtohiukset lavuaarista syvemmälle putkistoon. Lähikaupan hyllystä taas löytyy kovia kemikaaleja sisältävä hetken helpotus huonosti vetävään lavuaariin. Viemärimme ovat kovalla koetuksella paitsi oman toimintamme osittain myös tietämättömyytemme takia. Tiedätkö sinä ja koko perheesi, mitä viemäriin saa laittaa? Entä miten usein se tulisi puhdistaa?

Sisätilojen viemärien puhdistus kuuluu kodin perushuoltoon. Puhdistus tulisi suorittaa säännöllisesti ammattilaisten toimesta, jotta isommilta ongelmilta vältyttäisiin. Mutta mitä puhdistamattomasta viemäristä voi pahimmillaan seurata? Nykypäivänä viemärit ovat kovilla: hiekka, hiukset, vierasesineet sekä likainen ja rasvainen vesi tukkivat nopeasti uudemmankin viemärin. Hajuhaitat ja viemärien vetämättömyys ovat merkkejä siitä, että olisi aika tilata ammattilainen puhdistustöihin. Hoitamattomat tukkeumat voivat pahimmillaan johtaa vesivahinkoon ja usein esimerkiksi markettien putkenavaajina mainostetut kemikaalit auttavat vain hetkeksi, mutta eivät poista varsinaista ongelmaa. Lisäksi ne usein vain rasittavat putkistoa entisestään.

Viemärien puhdistukseen tarvitaan paitsi ammattitason välineet myös itse ammattilaiset. Puhdistus hoidetaan huuhtelemalla viemäri paineletkulla, jonka päässä on pesevä tai avaava suutin – riippuen siitä, minkälaista puhdistusta putkisto milloinkin kaipaa. Puhdistus poistaa tukoksia ja lisää putkiston käyttöikää. Me Kodin Viemäripalvelu Mannissa olemme puhdistaneet viemäreitä jo useiden vuosien ajan menestyksekkäästi – lyhyelläkin varoitusajalla. Suosittelemme kuitenkin, että viemärien puhdistus otettaisiin osaksi kodin perushuoltoa, jotta varsinaisilta hätätapauksilta vältyttäisiin.

Jälleen kerran ennaltaehkäisy on siis tärkeässä roolissa: säännöllisellä viemärien puhdistuksella putkiston toimintaikää voidaan lisätä ja näin välttyä suuremmilta tukoksilta sekä mahdollisilta vesivahingoilta. Kannattaa myös miettiä arjen toimissa sitä, mitä viemäristö kestää. Samalla myös perheen nuorimmille tulisi opettaa ja kertoa, mitä viemäristä oikein saa huuhdella alas ja mitä ei. Suosittelemme viemäreiden puhdistusta ennen kesän lomia, jotta putkiin ei jää kiintoainetta kuivumaan. Mitä luulet, kannattaisiko varata putkiston puhdistusaika ennen kesälomaa?

Edellinen artikkeli
Kurkkaa kaivoon!
Seuraava artikkeli
Hellävaraista viemärin avausta

Related Posts

Ei tuloksia.

Valikko